Geschiedenis


2007

Het begon allemaal in het jaar 2007. Dit jaar was voor drie studenten, Roel Wierts, Kevin Deckers en Cyril Kleijnen een spannend jaar. Samen studeerden de drie studenten Small Business & Retail Management aan de HogeSchool Zuyd te Sittard. Het einde van de vierjarige studie was in zicht maar er moest wel nog aan een halfjaarlijkse stage worden voldaan...

Van links naar rechts
Cyril Kleijnen, Kevin Deckers en Roel Wierts

Alledrie de studenten hadden toch echt ondernemersbloed in hun aderen stromen zodat een stage bij een groot filiaalbedrijf zoals Bijenkorf, V&D of Foot Locker toch echt geen optie was. Naast hun ambitie voor eigen ondernemersschap hadden ze ook een grote passie: carnaval vieren!

De drie studenten vonden elkaar, hun gezamenlijke passie voor carnaval en hun wil om een eigen onderneming te starten. Ze gingen de studenten in juli 2007 gretig van start met het ontwikkelen van plannen voor een eigen carnavalswinkel. Hoewel de drie studenten veel tegenslagen te verduren kregen, gingen ze lijnrecht op hun doel af. 

Eind december werd begonnen met het opbouwen van de winkel

Na enkele maanden van hard werken opende op 2 januari 2008 haar deuren in de Sporenstraat te Maastricht.

Opening 2 januari 2008

De winkel had een grote van 110 vierkante meter waar onder andere volwassen kleding, kinderkleding en pruiken werden verkocht. "Het verhaal van de drie studenten" was al vroeg bekend bij medestudenten, pers en andere mensen. Zeker omdat Roel, Kevin en Cyril de enige studenten van de HogeSchool Zuyd waren die dat jaar een eigen onderneming durfden te starten. De publicitiet vond ons en zo vonden veel mensen onze winkel en onze producten. 

Carnavalsshop 't Mooswief 2009

Na vele uurtjes zich te hebben beraadslaagt, besloten Kevin en Roel medio november 2008 om het avontuur Carnavalsshop 't Mooswief door te zetten. Nu alleen zonder Cyril vanwege het feit dat hij inmiddels zijn eigen onderneming in Margraten exploiteerd. 5 januri 2009 opende Carnavalsshop 't Mooswief voor de tweede keer haar deuren. Nu in de Hoenderstraat te Maastricht. 

Carnavalsshop ´t Mooswief 2009

De verkoopvloeroppervlakte was dit jaar 160 vierkante meter waardoor men een groter assortiment kon aanbieden. naast de volwassen kleding, kinderkleding en pruiken, werd nu ook schminck, baby/peuterpakjes en maskers aangeboden. 


Carnavalsshop 't Mooswief 2010

2 januari 2010 zal Carnavalsshop 't mooswief voor de derde keer haar deuren openen in de Hoenderstraat 7 te Maastricht. Nu met een verkoopvloeroppervlakte van meer dan 400 vierkante meter. Dat betekend een nog breder assortiment kleding, pruiken, baby kleding en maskers. Daarnaast zullen ook dit jaar voor de eerste keer stoffen worden verkocht.